A mai világban ritkák az olyan pillanatok, amikor érző szívű emberekkel találkozunk. Olyan emberekről írok most, akiknek a valódi értékek számítanak és folyamatosan azon tevékenykednek, hogy a világunkat szebbé tegyék. Egy dallal, amelynek mondandója van. Pár apró jótettel, amit a szemünk előtt lévő szürke fátyol miatt nem látunk. Szomorú, de sajnos nagyon igaz, hogy észre sem vesszük, hová tartunk. A saját problémáinkban dagonyázva őrlődünk, miközben emberek igyekeznek mosolyt varázsolni a valódi gondokkal küzdők arcára.

A zene bizonyítottan gyógyító erővel bír. Nem csak a lelket, de a testet is felemeli, még a legszörnyűbb kínokból is kiutat jelenthet, ha igazán hiszünk benne. Egy lágy dallam vagy fülbemászó kis szimfónia életeket változtathat meg. Gyönyörű és fontos pillanatokat teremthetünk általa. Amikor már a szavak is elfogytak, akkor jön el a zene nagy pillanata.

A napokban az a megtiszteltetés ért, hogy Szlabik Erik énekessel volt lehetőségem beszélgetni. A 32 éves művész nem csak sikeres a zene világában, de hihetetlenül elkötelezett és alázatos. Számára a munkája egyben a hobbija is, amely felér az igaz szerelemmel.

Köszönöm szépen, hogy elfogadtad a meghívást! Kezdjük egy személyesebb kérdéssel: Kérlek mesélnél nekem a munkásságodról?

A zenei munkásságaimat egészen kicsi koromban, 6 évesen kezdtem el. Akkor kezdtem el érdeklődni a zene iránt, valamin édesapám által tanultam szintetizátoron játszani.

Azt mondják, minél korábban kóstol bele valaki ebbe a világba, annál többet tud meg róla és sikeresebben sajátítja majd el. Mióta foglalkozol zenével?

14 éves koromtól már egy-két rendezvényen én szolgáltattam az élőzenét és ez egészen a mai napig elkísért. Bár a vendéglátózást már egyre kevésbé űzöm, mivel inkább dalokat írok és stúdiózom. Az éneklést 14 évesen kezdtem el, és a mai napig folyamatosan önképezem magam, hiszen tanárhoz sohasem jártam.

Mesélsz a hosszútávú céljaidról is és az Angyalom dalról?

A hosszú távú célom leginkább a stúdiózás, zeneszerzés, valamint az a fajta stílusirányzat, ami a leginkább én vagyok. Ez pedig a lírai jellegű kicsit talán pop rockos irányzat teljesen elő hangszereléssel. Ezért is készült élő hangszerekkel az Angyalom című dal, ami Ganyi Károly barátom egyik verséből született meg egy kis átformálással.

Az Angyalom című dalt te énekled, a dalt is te írtad ugye?

Volt egy alap vers szöveg, melyet én dalszöveggé vágtam össze és dallamot készítettem hozzá. Így született meg ez a dal.

A jótékonykodás közel áll a szívedhez? Hogyan kerültél kapcsolatba a Tégy Jót Alapítvánnyal?

Egy felkereséssel indult az egész barátság. Ganyi Károly barátom egy weboldal szerkesztéssel kapcsolatosan kerestem fel, melyet kitűnően el is végzett. A munka közben folyamatosan kapcsolatban voltunk, sokat beszélgettünk és egyre többet tudtunk meg egymásról. Egy kis idő után igaz barátság alakult ki kettőnk között, majd Karcsi rám kérdezett, hogy elvállalnám-e az alapítványa első dalát.

Mivel mindig is szerettem segíteni és ez pláne igaz a fogyatékkal élő gyerekekre, így azonnal igent mondtam erre a lehetőségre. Nem sokkal később el is készült a dal, majd az alapítvány zenei nagykövete lettem.

Hamarosan érkezik a legújabb dal, amelyről bővebben még nem szeretnék beszélni, de érdemes lesz követni minket. Egy dolog biztos: szívünket-lelkünket bele fogjuk tenni.

Biztosan nagyon elfoglalt lehetsz. Hogyan telik egy napod és milyen feladataid vannak?

A napjaim nagyon egyformán telnek jelenleg, sajnos a vírus sincs jó hatással a munkára, de nem adom fel, megteszek mindent annak érdekében, hogy a zenére tudjak koncentrálni. Több területen is tevékenykedem, családi életemet élem a feleségemmel és gyerekeimmel.
A tervek és célok meghatározzák, akik vagyunk és sokat elárulnak rólunk.

Neked milyen céljaid vannak a jövőre nézve?

A jövőbeni célok és tervek teljesen eltérnek attól, amihez eddig görcsösen ragaszkodtam. Elsődleges szempont a családom, hiszen ők adnak erőt a nehéz pillanatokban. Nagyon szeretem őket és tudom, hogy bármikor számíthatok rájuk.

Egy izgalmas kérdés következik: Honnan merítesz energiát, illetve inspirációt a zenéidhez és a dalszövegeidhez?

Erőt minden esetben abból merítek, hogy belegondolok, ezekkel a dalokkal ha mást nem is, de egy-egy jó érzést adhatunk az embereknek, családunknak és a szeretteinknek. Éppen ezért jelenleg is készülnek az új dalok, javában folynak a stúdió munkálatok is.

Milyen visszajelzéseket kaptál eddig?

Az eddig kapott visszajelzések többségében jók,x aminek nagyon örülök. természetesen mindig lesznek olyanok, akiknek a személyiségem vagy a zenei stílusom nem jön át vagy nem tud vele egészében azonosulni. Ezt mindig tiszteletben tartom, az építő jellegű kritikákat pedig hálásan fogadom mindig. Úgy gondolom, hogy ez által is sokat tudok fejlődni.

Ha kívánhatnál egy dolgot, mi lenne az?

A legnagyobb álmom egy nyugodt, békés, egészséges, boldogsággal teli családi élet. Nyilván jó érzés az, ha rendben van az ember anyagi háttere, de úgy gondolom, hogy nem minden áron. Ezért azt szeretném megvalósítani az életben, amit Isten rám bízott. Remélem hamarosan tisztán fogom ezt látni és egy tiszta utat járhatok ezután, pontosan, tudatosan meghozva a döntéseimet. Jelenleg úgy érzem, igazán jó úton haladunk, de ehhez természetesen szükség van az elengedésre és az új befogadására. Az egyik csodás, új befogadás a Tégy Jót Alapítvány és a készülőben lévő dalok.

Nagyon szépen köszönöm mégegyszer a lehetőséget Eriknek! Úgy gondolom, igazán tanulságos beszélgetés részese lehettem. Merem remélni, hogy ezzel az interjúval közelebb tudtam hozni pár emberhez a jótékonykodás ügyét és a segítő szándék felbecsülhetetlen erejét!

Alapítványunk többnyire súlyosan fogyatékkal élő gyermekeket támogat.
Ahhoz, hogy mindezt zökkenőmentesen tudjuk végezni, nekünk is szükségünk van arra, hogy az anyagi hátterünk stabil legyen.

Kérjük, amennyire lehetőséged engedi, támogasd munkánkat, hogy még sok kis és nagyobb gyermek arcára tudjunk mosolyt csalni és jobbá tenni az életüket! Akár azáltal is, hogy segítünk enyhíteni a fájdalmukat és segítjük őket a küzdelmükben!

Banki utalás esetén az alábbi bankszámlaszámra utalhatsz:

Tégy jót a fogyatékkal élőkért Alapítvány

Bank neve: OTP Bank Nyt.
Számlaszám: 11734121-23501337
IBAN: HU78 1173 4121 2350 1337 0000 0000
SWIFT: OTPVHUHB

Közlemény: Adomány