Bűntudat egy vágy miatt. Sokszor érezzük úgy, hogy forgószél módjára tombol bennünk heves vágyódás valaki iránt és szétfeszít legbelül. Nem mondhatjuk el senkinek, de legszívesebben elmondanánk mindenkinek. Világgá kürtölnénk, hogy mennyire igazságtalan is az élet, hogy pont abban a pillanatban nyit meg kapukat a szerelem felé, amikor nem lenne szabad.

A legegyszerűbb megoldásnak valahogy mindig az ” asztal alá seprem a problémáimat és nem is törődöm velük” opció kínálkozik. Azonban attól még, mert valamiről nem veszünk tudomást, még nem jelenti azt, hogy nem is létezik. A szemünket és az agyunkat talán becsaphatjuk hamis állításokkal és képekkel. A szívünket és az álmainkat azonban sohasem. Álmaink mindig tükröt tartanak elénk. Azt látjuk benne, amire vágyunk és amit igazán szeretnénk elérni. A legfájóbb érzés az, amikor rájövünk, hogy hiába a vágy és a vonzódás, hiszen tilosban járunk.

Hirtelen féktelen düh kezdi el apró darabokra szaggatni a lelkünket. Mit tehetnénk mégis? Mi lenne a helyes döntés? Hogyan mondjam el neki, hogy szeretem, amikor nem szabad? Ő vajon mit érezhet? Számtalan kétségbeejtő kérdés cikázik a fejünkben és közben azt érezzük, hogy mindre tudjuk a választ. A megoldás csakis a mi kezünkben lenne, de nem merünk lépni. Az elhatározás ugyanis az egyik legnehezebb tett mind közül. Dönteni, hogy a következő napon meglépjük a lehetetlent, szembenézünk a félelmünkkel.

Miért pont ő? – a vágy hatalma

Amikor elérkezik a nagy nap, hogy találkozzunk vele és megvalljuk felé az érzéseinket,vagy legalább egy kis lépést tegyünk felé, teljesen leblokkolunk. Mintha villámcsapás utáni adás szünet lépett volna fel. Mintha nem figyelmeztettek volna, hogy a téli zimankóhoz ne vegyünk mini szoknyát, mert megfagyhatunk. Sokszor egyértelmű, hogy mi lenne a helyes döntés, mégsem vesszük figyelembe. Talán azért, mert szerelembe estünk és nehéz parancsolni a szívünknek is.

Az összes gyümölcs közül a tiltott gyümölcs a legédesebb, a legkívánatosabb. Minél jobban tiltják számunkra a vágyakozást, annál inkább hatalmába kerít az érzés. Nehezünkre esik kikapcsolni az agyunkat és elnyomni azokat a gondolatokat, amelyek csak fokozzák vágyainkat. Amennyiben mégis sikerül a kizárás és a figyelem elterelés, kalitkába zárjuk magunkat. Egyszerűen elzárjuk a boldogság felé vezető utat.

Sosem könnyű prédikálni a magas lóról, azonban én mégis megkísérlem. Amennyiben a fent leírtak Téged jellemeznek és szeretnél egy lépést tenni az igaz szerelem és a vidám élet felé, gondold át a következőket és a válaszaid alapján mérlegelj, mi lenne a helyes döntés ebben a helyzetben.

  1. Mennyire fontos számomra ez az ember? Valóban szeretném jobban megismerni, örülnék, ha viszonozná az érzéseimet?
  2. Mik lehetnek a döntésem következményei? Gondolj bele az ő helyzetébe is- vajon hogyan reagálna a szerelmi vallomásra vagy egy könnyed kis flörtre? Viszonozná?
  3. Mit várok a találkozástól? Érdemes realistán (nekem ez sosem ment) állni a szituációhoz, hogy később ne érezzük azt, hogy túlgondoltuk a helyzetet.
  4. Milyen érzések kerítenek a hatalmukba, amikor rágondolok?
  5. Ő eddig milyen lépéseket tett felém? Egyértelmű, hogy kedvel vagy vonzódik hozzám?

Nem kell Sherlock Holmest játszani, sem Watsont, de az érzéseinket érdemes feltérképezni és górcső alá venni. Legyünk őszinték magunkhoz minden esetben, még akkori s, ha hihetetlenül nehezünkre esik. Ne feledjük: a tét nem kevesebb, mint az igaz szerelem és a boldogságunk.

Őszinteségi kirohanásokban és romantikus felismerésekben gazdag időszakot kívánok!

Alapítványunk többnyire súlyosan fogyatékkal élő gyermekeket támogat.
Ahhoz, hogy mindezt zökkenőmentesen tudjuk végezni, nekünk is szükségünk van arra, hogy az anyagi hátterünk stabil legyen.

Kérjük, amennyire lehetőséged engedi, támogasd munkánkat, hogy még sok kis és nagyobb gyermek arcára tudjunk mosolyt csalni és jobbá tenni az életüket! Akár azáltal is, hogy segítünk enyhíteni a fájdalmukat és segítjük őket a küzdelmükben!

Banki utalás esetén az alábbi bankszámlaszámra utalhatsz:

Tégy jót a fogyatékkal élőkért Alapítvány

Bank neve: OTP Bank Nyt.
Számlaszám: 11734121-23501337
IBAN: HU78 1173 4121 2350 1337 0000 0000
SWIFT: OTPVHUHB

Közlemény: Adomány