Amit tanított nekem a Tégy Jót!®

Soha nem felejtem el azt a napot, amikor elhatároztam azt, hogy saját jótékonysági oldalt indítok. Az okot már leírtam az első számban, miért tettem, de arról szinte sehol, sosem írtam, hogy én, mindazt, ami történt az 1 év alatt, hogyan éltem meg, s mit tanultam belőle.

Én, aki szintén mozgáskorlátozottként élem mindennapjaimat, s úgyszintén magatehetetlen vagyok, néha elkap a keserűség: milyen rossz nekem, hogy így kell élnem. Aztán, mint valami üzenet, érkezik egy levél vagy kérelem, amiben egy nálam sokkal rosszabb állapotban lévő gyermeknek kérnek segítséget. Ebből aztán erőt merítek, s gyorsan elfelejtem a saját bajomat.

Nap, mint nap azt látom, hogy ezek a gyermekek, szó szerint, az utolsó szívdobbanásig küzdenek.

A Tégy Jót! augusztus 14-én 1 éves korba lépett. Az elmúlt 1 év alatt több mint 50 gyűjtést indítottunk, mely egyben több mint 50 reménysugarat is jelent. Vegyük sorra a gyűjtéseken kívüli kezdeményezéseinket:

  • Az első kezdeményezésünk a Tégy Jót!® Nap volt. Sajnos nem volt annyira sikeres, mint szerettük volna, na de majd idén! 🙂 Ehhez a naphoz nem más adta csodaszép arcát, mint Illés Fanni paralimpikon úszó.
  • Aztán megismertük Aranyosi Katalint, aki képzettségét tekintve fodrász. Azonban Ő nem egy szépségszalonban álldogál naphosszat, hanem arra tette fel az életét, hogy kemoterápián átesett kislányok számára készít parókát, kizárólag emberi hajból! Így született az Add a hajad! nevű mellék kampányunk is. Nekem, mint Tégy Jót tulajdonosnak személy szerint egyik álmom egy Add a hajad nap, ahol egy nagyobb rendezvény keretében hullanának a tincsek a beteg kislányok javára…
  • Amikor a Tégy Jót!® útjára indult egy internetről letöltött szív alakú kézfogás volt a logónk. Azonban mindig is vágytam egy saját, egyedi logóra. A szivesseg.net-en jelentkezett Erényi Dániel, aki egy saját, egyedi tervezésű logóval ajándékozta meg a csapatot.

Eközben jött a Különleges Életek című folyóirat, melyet Krizsány Noémi és csapata szerkeszt. Terveink közt szerepel az is, hogy az újság nyomtatásban is megjelenjen.

Az írás a Különleges Életek című folyóiratban jelent meg a Tégy Jót!® gondozásában.

Alapítványunk többnyire súlyosan fogyatékkal élő gyermekeket támogat.
Ahhoz, hogy mindezt zökkenőmentesen tudjuk végezni, nekünk is szükségünk van arra, hogy az anyagi hátterünk stabil legyen.

Kérjük, amennyire lehetőséged engedi, támogasd munkánkat, hogy még sok kis és nagyobb gyermek arcára tudjunk mosolyt csalni és jobbá tenni az életüket! Akár azáltal is, hogy segítünk enyhíteni a fájdalmukat és segítjük őket a küzdelmükben!

Banki utalás esetén az alábbi bankszámlaszámra utalhatsz:

Tégy jót a fogyatékkal élőkért Alapítvány

Bank neve: OTP Bank Nyt.
Számlaszám: 11734121-23501337
IBAN: HU78 1173 4121 2350 1337 0000 0000
SWIFT: OTPVHUHB

Közlemény: Adomány
By |2013-10-11T00:34:41+02:002013. október 11.|Tégy Jót!®|0 Comments

Leave A Comment

Go to Top